Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

На първия след Конгреса КС на КНСБ създаде свои постоянно действащи помощни органи, които да го подпомагат в неговата работа - постоянни консултативни комитети по основни тематични направления на дейност и комисии по специфични дейности, отразено в отделна докладна.

Приета беше новата структура и щат на Централата, промени в Правилата за работа на КС, графика за провеждане на отчетно - изборните събрания на РС на КНСБ, промените в Правилата за организацията на събиране, отчитане и контрол на членския внос на КНСБ.  За Председател на Арбитражната комисия беше избран Красимир Кръстев – председател на НФТ „Химия и индустрия". Освен дискусията за актуалната обществено-политическа и социално-икономическа ситуация в страната, другите основни въпроси бяха становището на КНСБ по актуализацията на Бюджет 2022 и предложените от правителството антикризисни мерки, хода на дискусиите по Директивата за адекватни минимални работни заплати в ЕС, националните програми по безопасност и здраве при работа 2022-2024 г. и 7-мия годишен доклад на КНСБ на нарушения на права, свързани с упражняването на труд в България през 2021 г.

По отношение на Директивата за адекватни минимална работни заплати в ЕС очакванията са през септември на Пленарна сесия Парламентът да гласува позиция по така изготвения проект, а подписването и приемането на Директивата е възможно да се случи до края на годината.

Информация за хода на дискусиите по текста на директивата относно адекватните минимални работни заплати в ЕС - Вижте като PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач