Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Онлайн пресконференция за представяне на изследване "Основни резултати от наблюдението на потребителските цени и заплата за издръжка, декември 2021", представени от директора на Института и главен икономист на КНСБ д-р Любослав Костов и зам.-директорът на ИССИ Виолета Иванова.

През четвъртото тримесечие на 2021 г. необходимият нетен месечен доход за двама възрастни и дете до 14 години е възлизал на 2066 лева и това е скок в сравнение с предходното тримесечие от 81 лв. Минималната работна заплата загубва своята покупателна способност и няма да може да си я върне, предвид новата прогноза за инфлация от 7,5%, а не заложената в бюджета - 5,6%.

 1479 лева е била заплатата, необходима за издръжката на един работещ за декември 2021 година. В последното тримесечие са се увеличили цените на хранителните и нехранителните стоки, главно заради ръста на цените на енергоносителите и на природния газ.

Изнесените данни сочат още, че близо 500 хиляди наети лица или 22% от всички наети към септември миналата година, са работили на минимална работна заплата. По данни на КНСБ минималната заплата към декември миналата година е била 44% от заплатата за издръжка. Минималната работна заплата у нас в сравнение с останалите държави членки на ЕС остава най-ниската.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач