Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Съвместна среща IndustriALL Global – industriAll Europe за справедливия преход, обмен на добри практики и брифинг от COP в Глазгоу

IndustriALL Global и IndustriAll Europe стартираха съвместна декларация, призоваваща правителствата да надхвърлят хубавите думи на хартия и да приложат справедлив преход с конкретни мерки и по отношение на социалния диалог и участието на работниците.

На COP26 тази седмица синдикатите проведоха редица съпътстващи събития, за да популяризират инициативите за справедлив преход. На Деня на енергията на 4 ноември страните обявиха партньорство за декарбонизация на стойност 8,5 милиарда долара за южноафриканския енергиен сектор, което беше внимателно приветствано от синдикатите. Синдикатите ще наблюдават отблизо събитията в Южна Африка, тъй като това осигурява добър тест за мащабен международен процес на справедлив преход.

IndustriALL Global и industriAll Europe очакват с нетърпение да обсъдят допълнително справедливия преход на съвместното си съпътстващо събитие в павилиона на ЕС, което ще се проведе в сряда, 10 ноември със синдикати, работодатели, политици и Европейската комисия.

Съвместна Декларция - Вижте като PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач