Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Европейска кампания на IndustriAll Europe за мобилизиране за справедлив преход

Изпълнителният комитет на IndustriAll Europe взе решение за европейска кампания за мобилизиране за справедлив преход и обяви своите искания в политическа платформа.

Кампанията ще започне с координирана, общоевропейска мобилизация от 25 октомври до 10 ноември 2021 г. Организациите членки ще проведат различни национални кампании и събития. Те ще бъдат придружени от засилено политическо лобиране на ниво ЕС и паневропейска кампания в социалните медии. Освен двуседмичните действия на регионално ниво ще бъдат организирани поредица от секторни кръгли маси и ще има съвместни действия с IndustriALL Global във връзка с COP26 – Конференцията на ООН за изменението на климата през 2021 г. в Глазгоу.

Европейският съюз се готви да приложи мерките, които е приел за постигане на неутралност на климата (в пакета Fit for 55), а допълнителни предложения се очакват през декември. Климатичните политики ще бъдат въведени в целия континент едновременно. Поради това според членовете на IndustriAll Europe сега е моментът за борба с цел политиките в областта на климата в цяла Европа да добият по-силно социално измерение.

Кампания справедлив преход Industriall EU - Вижте като PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач