Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
НФТ "Химия и индустрия" - 15 юли 2021 г.

Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Конференция "Предизвикателствата и възможните решения за справяне със злокачествените заболявания, свързани с работата. Кампания „Да спрем рака на работното място!“.

Раковите заболявания продължават да бъдат на първо място сред причините за смъртните случаи в ЕС, свързани с работата. Близо 120 000 души в ЕС умират всяка година от злокачествено заболяване заболяване, свързано с работата. Произтичащите от това годишни разходи в целия ЕС за здравеопазване и загубите на производителност се оценяват между 4 и 7 милиарда евро. Освен канцерогените работниците могат да бъдат изложени на различни други опасни вещества по време на работа.

На европейско ниво се провеждат редица кампании за справяне с този проблем. Една такава кампания е „Да спрем рака на работното място!“. КНСБ се ангажира да организира мащабна кампания  у нас, в предприятия от сектори, в които се работи с опасни химични вещества и да се запознаят работниците и работодателите с потенциалните рискове, мерките за превенция и контрол на опасните вещества. Необходимо е да се събират и анализират статистически данни и информация относно опасностите и рисковете, както и за превантивните мерки и управлението на опасните вещества.

Работа с опасни химични вещества – рискове и превенцияВижте в PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач