Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Онлайн заседание на КС на КНСБ

ДЕКЛАРАЦИЯ-ОБРЪЩЕНИЕ НА КС НА КНСБ

към народните представители в 45-ото  Народно събрание

Уважаеми дами и господа народни представители,

Парламентарните избори - април 2021 г.,  са вече история. България формира парламент с шест политически формации, които са еманация на дълбоките разделителни линии в обществото. Независимо от резултатите на изборите налице са високи очаквания за реформи в почти всички сфери на държавното управление,  икономиката и социалната инфраструктура.

КС на КНСБ приветства сформирането на Народното събрание  и призовава народните избраници да проявят отговорност към необходимостта да се овладее сложната комбинация от рискове и предизвикателства – здравни, политически, институционални, социални и финансово-икономически. Подобно съчетание, без незабавни и спешни действия, ще изправи България пред непредвидима и мрачна перспектива.

Същевременно  дни ни делят от важни политически събития и решения на най-високо политическо ниво на ЕС – Социалната среща на върха в Порто (7-8 май т.г.) и Конференцията за Бъдещето на Европа (9 май т.г), което  изисква от държавите членки ясни ангажименти за политики, поставящи хората на първо място при възстановяването на Европа. От националните парламенти се очаква да организират и водят редовни политически дебати по напредъка към социална Европа, съвместно с европейските институции, социалните партньори и гражданското общество. КС на КНСБ с тревога констатира, че българският парламент дори не дава признаци, че е наясно  с тази  своя отговорност.

В тази сложна обстановка началото на работата на 45-ото Народно събрание отново демонстрира някои хронични дефекти на политическата култура и поведение - разнопосочно очертаване на приоритети, отхвърляне на възможността за интегриране на антикризисни мерки, трескава законодателна инициатива, процесуални хватки и отново  в тон на непоносимост, противоречие  и отрицание. Това буди у нас основателна тревога! 

Изтеглете пълният текст на Декларацията ка PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач