Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

31 години НФТ"Химия и индустрия" -  КНСБ, с опита от годините към предизвикателствата на днешния ден

Скъпи братя и сестри синдикалисти,

Днес отбелязваме 31-годишнината от учредяването на 31 март 1990 г. в читалище “Искра” – Казанлък на Националната федерация на труда “Химия и индустрия" - КНСБ, годишнина от трансформацията в синдикалното движение в България и създаването на свободните и независими синдикати.

Всъщност тази година отбелязваме и годишнината от събитието, когато на 9 декември в София 1945 г. работниците от химическата индустрия у нас вземат решение да възстановят синдикалните работнически съюзи и провеждат Учредителния конгрес на Профсъюза на химическите работници.  

Това за нас е отправна дата и етап от синдикалната история на синдикалното движение и затова първите ми думи са думи на признателност към създаденото от поколения химически работници и специалисти за развитието на сектора и синдикални дейци, пренесли през десетилетията идеята на синдикализма, на социалната справедливост и солидарността на трудовите хора.

Затова отдаваме заслуженото внимание и почит за решимостта на нашите далечни предшественици, за куража на съвременниците от годините на прехода, с послание към младите хора - бъдещи следовници, за традицията и ценностите на синдикалната идея за защита човешките и трудови права.

Днес отбелязваме годишнината на Националната федерация на труда “Химия и индустрия" - КНСБ с опита от годините към предизвикателствата на днешния ден.

Честита годишнина!

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач