Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

На 31 март 1990 г. в читалище “Искра” в гр. Казанлък се открива Извънредния Федерален съвет на Федерацията на профсъюзните организации от химическата и биотехнологическата промишленост с участието на 211 делегати от 150 профсъюзни организации, който прераства в учредително събрание на независимата Национална федерация на труда “Химия и индустрия" - КНСБ.

Скъпи братя и сестри синдикалисти,

Днес отбелязваме 34 - годишнината на Националната федерация на труда “Химия и индустрия" - КНСБ, годишнина от трансформацията в синдикалното движение в България и създаването на свободни и независими синдикати.
Убеден съм, че всички ние синдикалните хора, посветихме съвсем съзнателно години от живота и работата си на каузата на синдикализма и идеята на синдикализма, за социалната справедливост и солидарността на трудовите хора.

На 31 март 1990 г. в читалище “Искра” в гр. Казанлък се открива Извънредния Федерален съвет на Федерацията на профсъюзните организации от химическата и биотехнологическата промишленост с участието на  211 делегати от 150 профсъюзни организации, който прераства в учредително събрание на независимата Национална федерация на труда “Химия и индустрия" - КНСБ.
След време за този ден един човек си спомни. "Като, че ли беше вчера. Валеше, беше хладно за края на март. Но дръвчета разцъфнали имаше. На млада фиданка някой мартеница върза. Какво ли нарече?!"

София, 31 март 2024 г.

НФТ "Химия и индустрия" - КНСБ
Красимир Кръстев
Председател

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач