Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Декларация на КНСБ в подкрепа на индустрията в България и Европа.  

КНСБ категорично застава зад изразената позиция в „Декларацията от Антверпен за Европейска индустриална сделка“, представена на 20 февруари 2024 г. в подкрепа на европейската индустриална сделка, както и с призива на industriALL Europe за подкрепа на тежката индустрия и  стоманодобивния сектор. Необходимостта от спешни мерки, които да позволят на промишлеността в рамките на ЕС да остане конкурентноспособна и устойчива, трябва да бъде първостепенна задача пред Съюза.

НФТ"Химия и индустрия" - КНСБ подкрепи призива на Европейския съвет по химическа промишленост CEFIC, за Европейска индустриална сделка, която да допълни Зелената сделка на ЕС и да запази качествени работни места в Европа.

"Подкрепта на над 800 подписа от бизнес организации, химически компании и синдикати е забележителен крайъгълен камък, който ясно показва единен призив за спешно справяне с належащите предизвикателства, пред които са изправени европейските индустрии и работниците днес. С декларацията представяме на европейските политици конкретни решения за възстановяване на европейската конкурентоспособност, като същевременно напредваме в целите на Зелената сделка на ЕС", заяви ген. директор на CEFIC, Марко Менсинк.

Декларация ИК - pdf

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач