Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

1438 лева е необходимият "чист" месечен доход за издръжка на живота на един работещ, който живее сам, а за тричленно семейство от двама работещи и едно дете са нужни 2588 лева на месец - сочат най-новите данни на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ за четвъртото тримесечие на 2023 година.

За издръжката на тричленно семейство от двама работещи и едно дете до 14 години са необходими 156 лева повече на годишна база  - за декември 2023 спрямо декември 2022, показват резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка.

Доходът, необходим за издръжка, нараства с 0,8% на тримесечна база и с 6,4% на годишна база. Над 1,6 милион души получават възнаграждение под заплатата за издръжка, 64,3% - от всички работещи осигурени лица, работещи на трудово-служебно правоотношение, получават средства, които не достигат заплатата за издръжка. 39,2% или 1 млн. от лицата са с трудови възнаграждения до 1000 лв.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач