Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 137
НФТ "Химия и индустрия" - 7 Конгрес

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

На 1 и 2-ри април 2016г. в  Експо хотел София, се проведе 7-я редовен конгрес на НФТ „Химия и индустрия“ – КНСБ. На конгреса присъстваха делегати от всички синдикални организации на НФТ „Химия и индустрия" - КНСБ.

Гости на 7-я конгрес бяха:  Пламен Димитров - Президент на КНСБ, Румяна Михайлова – Изпълнителен директор на  Главна инспекция на труда, Димитър Табаков - Председател на Федерацията на синдикалните организации от леката промишленост, Васил Яначков - Председател на Синдикалната федерация “Металици”, Асен Асенов - Председател на НСФ”Метал-електро”, Георги Петров - Председател на Националната федерация на енергетиците; Валентин Вълчев - Председател на Федерацията на независимите синдикати на миньорите; Петър Абрашев - Председател на Федерацията на синдикалните организации от горите и горската промишленост; Йордан Никленов - Федерация на строителните синдикати; Евгени Янев – Заместник Председател на НБС"Водоснабдител"; Красимир Пащрапански - Председател на С"БХН"; Иван Иванов - Председател на НФ"Химия" - КТ"Подкрепа".

Гости от европейски федерации бяха: Sylvain Lefebvre – заместник генерален секретар на Industriall Europe, Mats Svenson от IF Metall – Швеция, Ole-Kristian Paulsen от Industri energi – Норвегия, Eric Dullbo - IF Metall – Швеция и Maren Marie Wilhelmsen от Industri energi – Норвегия.

Гости на 7-я конгрес бяха и младите хора, участници в проекта на НФТ „Химия и индустрия” с международно участие – „Младежта в действие“.

Красимир Кръстев – председател на НФТ „Химия и индустрия“ – КНСБ направи обширно встъпително слово и отчет за дейността на федерацията през изминалите пет години, след  което гостите поднесоха поздравителните си адреси.

Президентът на КНСБ – Пламен Димитров поздрави делегатите и отбеляза, че НФТ „Химия и индустрия”, се е съхранила и утвърдила като авторитетна и дееспособна организация, доказала се с действията си, със способността си да защитава правата и интересите на наемните работници в химическия отрасъл. Лидерът на Конфедерацията говори обстойно и за новите предизвикателства, пред които е изправен синдикализма в национален и световен мащаб.

Представен бе доклада на финансово контролната комисия от нейния председател Недялко Илиев.

Делегатите на 7-я  конгрес преизбраха с пълно мнозинство за председател на НФТ „Химия и индустрия“ – КНСБ – Красимир Кръстев, а за заместник председател Рая Митрович.

На 7-я конгрес на НФТ „Химия и индустрия” бяха направени промени в Устава на федерацията. Промените се основават на практиката и опита, както и на потребността от обновяване и съобразяване с новите реалности и приоритети.

Делегатите бяха запознати с предизвикателствата, които стоят пред НФТ „Химия и индустрия“ и синдикализма, като цяло и единодушно приеха приоритетите, върху които трябва да се работи през следващите пет години, за периода 2016 – 2021 г .

Представител на проекта „Младежта в действие“ поздрави делегатите и представи тяхната гледна точка и очакванията за развитието на НФТ „Химия и индустрия” през следващия мандат.

7-я редовен конгрес на НФТ „Химия и индустрия“ – КНСБ приключи своята работа на 2 април 2016 г.

 

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач