Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

 

Отчетно изборната кампания и РАЗВИТИЕ НА ПРОЕКТА „МЛАДЕЖТА В ДЕЙСТВИЕ“

Уважаеми колеги,

Във връзка реализацията на "Младежкия проект" на НФТ"Химия и индустрия" - КНСБ, съвместно с Нордическите индустриални федерации и участието ни в българо швейцарския проект на КНСБ и швейцарската индустриална федерация "УНИЯ" предлагаме в рамките на отчетно-изборната кампания и дейностите ни до 7-я конгрес на НФТ"Химия и индустрия" в синдикалните организации да се организират акции, инициативи или кампании за повече видимост и значимост на синдиката, за мотивация и привличането на нови членове.

Тези инициативи могат да бъдат еднократни или с различна продължителност, да бъдат проведени по подходящ за конкретната организация начин, да имат специфичен профил относно проблемите и характеристиките на работното място и фирмата и да бъдат съобразени с организацията и режим на работа.

Така например една такава идея може да бъде провеждане на подходящо място в предприятето на информационен ден или поредица дни на Синдиката, като например „Ден на комуникацията“, "Отворени врати" или „Нашият ден“. Поканата за този ден да бъде до всички работещи в предприятието.

Реализацията на допитване или "синдикален референдум" с борошура в  свободен текст или с определена тематика е друга идея, който да се проведе сред всички работещи и да завърши с разширено заседание на синдикалния съвет за представяне на резултатите и дискуси по повдигнатите въпроси.

Плановете за дейност на участниците в младежкия проект са също възможност да се организират срещи в звената на предприятието, съчетани например с избор на делегати за отчетно-изборното събрание в кампанията.

Организирането на обучение, курс на определена тема или подготовката за провеждането на отчетното събрание също може да се използва в постигането на целите на проекта.

НФТ“Химия и индустрия" от своя страна изготви и предостави брошура и плакат за кампания и онагледяване на инициативите, което може да се доразвие при срещите и да се презентира сайта на синдиката, на младежката групата във Фейсбук, сайта на КНСБ, електронния синдикат и Националната ВСК.

София, 2 октомври 2015 г.

Вижте документа като PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач