Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

19 февруари 2015 г. – Конференция на индустриалните синдикати на КНСБ на тема „За справедлива, устойчива и адекватна пенсионна система”

Индустриалните федерации на КНСБ предлагат работниците от първа и втора категория труд да се пенсионират съответно 10 и 5 години по-рано от работещите в масовата трета. Тази разлика във възрастта трябва да се достигне, когато възрастта за третата категория стане 65 г., което също е много спорно предвид демографската картина у нас. Това означава след години работещите в I категория да се пенсионират на 55 г., а трудещите се във II категория - на 60 г. В позицията си индустриалните федерации на КНСБ подкрепят становището увеличението на възрастта за III категория да е плавно, пенсиите на хората с придобити права на ранно пенсиониране от осигурителен стаж преди 2000 г. да се изплащат от НОИ, а хората със стаж преди и след 2000 г. да се изплащат от НОИ с прехвърляне на средствата по техните партиди от професионалните пенсионни фондове. Конференцията на индустриалните федерации и Президентът на КНСБ изрази категоричната позиция на КНСБ са категорични, че няма да се откажат от искането за увеличение на осигурителните вноски и подкрепят варианта, при който вноската за фонд "Пенсии" расте с 0,5% през година.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач