Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

В Денят на будителите Митинг шествие, организираха федерациите на миньорите на КНСБ и КТ „Подкрепа” с участието на федерациите на металиците и на химиците от двете централи. Акцията е за запазване на работните места в рудодобива и срещу необоснованите нападки, изказвания и натиск върху българската минерално-суровинна индустрия.

Шествието се проведе от 10.30 ч. до 11.00 ч. от храм-паметника „Александър Невски” до Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, а митингът – на ул. „Славянска” № 8 пред сградата на министерството.
Синдикалните действия са в подкрепа на Декларацията на КНСБ, КТ „Подкрепа”, БСК, КРИБ, Българската минно-геоложка камара, Научно-техническият съюз по минно дело, геология и металургия, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски”, Синдикална миньорска федерация – КНСБ, Синдикална миньорска федерация – КТ „Подкрепа” и Индустриален клъстер „Средногорие-мед”. Декларацията е изпратена на 19 октомври 2012 г. до президента на Р България, председателя на Народното събрание, министър-председателя на Р България, министъра на вътрешните работи, министъра на икономиката, енергетиката и туризма, министъра на околната среда и водите, министъра на труда и социалната политика, министъра на здравеопазването, главния прокурор на Р България. В декларацията се изразява категоричното възражение срещу опитите за необосновани нападки към българската минерално-суровинна индустрия, продиктувани от лични или групови интереси за привличане на общественото внимание в навечерието на парламентарните избори през следващата година.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев се срещна с протестиращите преди МИЕТ.
В тази държава има законодателство, норми, и правила, и тези големи индустриални предприятия непрекъснато са проверявани, каза министърът.
По думите му - няма никакви доказателства за твърденията на някои еколози.
Протестиращите днес се притесняват, че някой със задни мисли се опитва да окаже натиск върху правителството и те да загубят своите работни места. Това няма да се случи, категоричен беше Добрев.
Ние, като министерство на икономиката, което отговаря за минната индустрия ще продължаваме да подкрепяме нейното развитие, каза министърът. Той посочи, че за първи път протест пред министерство е в подкрепа на стратегията му.

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач