Актуално


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/www/users/directq/addon/nft-chemical.eu/libraries/cms/application/cms.php on line 464

КНСБ и КТ „Подкрепа“ на протестен митинг-шествие на 11 ноември пред Народното събрание.

В продължение на започналите действия, породени от все по-отрицателните ефекти на кризата върху доходите и живота на българските граждани, КНСБ и КТ „Подкрепа“ организират на 11 ноември протестно автошествие, което ще завърши с митинг пред Народното събрание.

Прогнозата на организаторите е, че в демонстрацията ще се включат хиляди превозни средства от цялата страна, а "финалната" колона подобаващо ще обиколи централните софийски булеварди и улици. 

На 18 октомври, КНСБ и КТ „Подкрепа“, приеха съвместна декларация с предложения за конкретни мерки, които в спешен порядък могат да решат най-тежките проблеми на бизнеса и гражданите. Тя ще бъде връчена на депутатите от 48-ото Народно събрание в началото на неговата  работа.

Очаква се лидерите на двата синдиката - Пламен Димитров и Димитър Манолов, да разговарят и с президента на България Румен Радев, за да бъдат обсъдени предложенията на конфедерациите, групирани в три основни направления - доходи; зелена сделка и енергетика; трудови и синдикални права. В цялата страна - на браншово и регионално ниво, протестните акции на двата синдиката, започнали през септември, продължават. Основното искане е увеличение на заплатите поне с размера на кумулативната инфлация, която през септември достигна 18.7% на годишна база. 

Декларация на КНСБ и КТ “Подкрепа”
ОТНОСНО: Необходимостта от спешните мерки за защита на доходите и работните места в кризата в кризата - Вижте като PDF

8-ми Конгрес

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

10 май! Професионален празник на химика!

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още

Google преводач