22 юли 2017 г.

Работодателските организации се готвят да блокират преговорите по договаряне на минималните осигурителни доходи (МОД) и за следващата година. Това става ясно от писмо на национално представителните работодателски организации до браншовите работодателски организации, в което се иска подкрепа за това и за 2018 година.

Подобна тактика  изиграха миналата година работодателските организации и   отказаха участие в преговори за МОД за 2017 г. до приемане на консенсусен модел за определяне на минималната работна заплата в България, което от своя страна също не се случва до момента, въпреки обсъжданите три варианта.

Въпросът за клас "прослужено време" не е приоритет за правителството, според финансовия министър Владислав Горанов след среща с работодателските организации, поискана от бизнеса.

Само чрез тристранен диалог ще можем да вървим напред", повтори министърът. "Темата за клас "прослужено време" не стои на дневен ред днес. Тя е внесена от работодателските организации и ще се дискутира по нея, но не можем да гарантираме, че ще бъде взето незабавно решение. Най‐вероятно НСТС ще се проведе в началото на септември.

Вътрешни правила на НФТ"Химия и индустрия" за администриране лични данни

 

Google Translate

10 май! Професионален празник на химика!

7-ми Конгрес

Синдикални и социални партньори

Синдикални партньори

Конфедерацията на независимите синдикати в България
Световната федерация на индустриалните работници
Европейска федерация на индустриалните работници
още

Социални партньори

Българска камара на химическата промишленост
Българска асоциация етерични масла, парфюмерия и козметика
Българска генерична фармацевтична асоциация
още

Полезни връзки

Министерство на околната среда и водите
Министерство на здравеопазването
Министерство на труда и социалната политика
още